De Rijp
Huzaar
Mijn Moeder
Trouwakte Matheus Kepers 1699
Het land van Hoogstraten
Mijn Vader
Oma Broers Vredevoort
Opa Broers
Opa en Oma Kepers van Aart
Zundert
Oudenbosch
Schutdorff
Berlicum
St. Jan 's-Hertogenbosch
Genealogie
Links
Home
Contact
Fotoboeken
Copyright 2007 Rob Kepers
Tak is de naam van mijn betovergrootmoeder aan vaders kant. 
 
In de kwartierstaat van mijn vader komt deze naam veelvuldig voor. Deze pagina gaat echter over de familie van mijn betovergrootmoeder Hendrina Johanna Tak.
Welkom op de Genealogiepagina van de familie Tak
Opmerkelijk is dat slechts vijf kinderen de volwassen leeftijd hebben bereikt. Het geeft nog eens aan hoe groot de kindersterfte in die tijd was.

 

De familie Tak is een echte West Brabantse familie, de naam komt hier met de variaties Tack Tacx en Tax al vele generaties voor. De genealogie en de historie van de familie wordt tevens beschreven op de site van de
Martin en Ellen Tak, de familie van Hendrina stamt af van de Roosendaalse familie. De oudste generaties in het parenteel zijn hier grotendeels van overgenomen.

Hendrina is gedoopt op 4 mei 1804 in Oud-Gastel en is daar tijdens de bevalling van een tweeling overleden op 27 juli 1838. Hendrina was de tweede echtgenote van betovergrootvader Jacobus Kepers

Jacobus is eveneens gedoopt te Oud-Gastel op 26 januari 1803, hij was vier maal getrouwd, werd drie maal weduwnaar en kreeg totaal zestien kinderen. 

Nu kwam kindersterfte in die tijd veel voor maar ik vind dat voorvader Jacobus wel erg veel heeft meegemaakt.
Oud-Gastel